פילאטיס מכשירים ברמת השרון – פילאטיס יערה
פילאטיס רמת השרון
סטודיו לפילאטיס
שיטת פילאטיס
אודות גו'זף פילאטיס
קורס מורים לפילאטיס
הבלוג של יערה
צור קשר

  

אודות גו'זף פילאטיס

ג'וזף הוברטוס פילאטיס (Joseph Hubertus Pilates) נולד בשנת 1880 בדיסלדורף, גרמניה. בילדותו סבל ממחלת אסטמה ומדלקת מפרקים. עקב חוליו החליט להתמסר לחיזוק גופו ועסק בהתעמלות, סקי וצלילה ונעשה מומחה בבניית גופו. בגיל 14 שימש דוגמן לרישומים אנטומיים, וכך רכש חלק ניכר מהידע שלו באנטומיה. פילאטיס הושפע מפילוסופיות מערביות ומזרחיות ומשיטות האימון שהיו נהוגות ביוון העתיקה וברומא. בשנת 1912 נדד פילאטיס לאנגליה, בה התפרנס כמתאגרף, אומן קרקס ומדריך להגנה עצמית. עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה נכלא יחד עם אזרחים גרמנים רבים במחנה בלנקסטר, שם החל ללמד את העצירים תרגילי חיזוק שפיתח בעצמו. בשלהי המלחמה שירת כאח בבית חולים, שם החל בעבודה עם חולים שאיבדו את יכולת התנועה. פילאטיס צייד את מיטת בית החולים באביזרים שונים, כגון חבלים וקפיצים, על מנת שהחולים יוכלו להשעין עליהם את אבריהם הפצועים בזמן הטיפול. לימים התפתחה מיטת הטיפולים המאולתרת לריפורמר ולקדילאק.

בתום המלחמה שב פילאטיס לגרמניה, שם פגש לראשונה את רודולף פון לבן (1879-1958), אבי זרם הלאבאנוטציה (טכניקת ריקוד). השניים החלו לשתף פעולה, ותרגיליו של פילאטיס הפכו לחלק מתוכנית אימוניהם של רקדנים רבים. היה זה המפגש הראשון בין שיטת פילאטיס לעולם המחול. ב-1926 היגר פילאטיס לארה"ב בעקבות סירובו לאמן את הצבא הגרמני החדש. בדרכו לשם, באונייה, הכיר את אשתו לעתיד קלרה, שהייתה גם היא למורה ומטפלת. יחד הקימו בניו-יורק את המכון הראשון לפילאטיס, באותו בניין ששימש משכן ללהקת הבלט של ניו-יורק. המכון פעל עד שנות השישים, ובמהלך תקופת פעילותו גילו רקדני בלט נודעים שתרגיליו של פילאטיס משפרים מאוד את ביצועיהם. במקביל נפגש פילאטיס עם מרתה גרהאם וג'ורג' בלנשיין, שלשניהם היתה תרומה מכרעת על גיבוש השיטה. פילאטיס העניק לשיטה את השם "Contrology", אמנות השליטה. בזאת הדגיש את גישתו החותרת לשליטה בשרירים באמצעות המחשבה. אחר כך כונתה השיטה על שמו, שיטת פילאטיס. פילאטיס נפטר בארצות הברית בשנת 1967 בהיותו בן 87. לאחר מותו המשיכה אשתו קלרה את דרכו.

פיתוח מאוחר של השיטה
שיטת פילאטיס שהחלה דרכה בסטודיו יחיד בניו-יורק התפתחה לכדי טכניקה מקובלת בעולם כולו, שאנשים בגילאים שונים ובעלי רקע שונה מתאמנים לאורה. הסיבות להתפשטותה הרחבה נעוצות בעובדה שהשיטה קיימת ועומדת על רקע אינספור האופנות החולפות. טכניקה זו מוכיחה את עצמה זה שנים רבות בעיצוב צורת הגוף, כמו גם הבראתו וחיזוקו. היום נלמדת השיטה במרכזים רבים ברחבי העולם וצוברת תאוצה. רבים מתלמידיו של פילאטיס הוסיפו ללמד את השיטה ולהפיצה אחר מותו. בארצות הברית קיימים יותר מ-500 מרכזים להוראת השיטה. כל מורה בשיטת פילאטיס שונה מעט מזולתו, ואין דמיון בין כיתת לימוד אחת לאחרת. פילאטיס נהג להתאים את תרגיליו לצרכיהם של התלמידים. ממשיכי דרכו פעלו על פי עקרונות השיטה, ויחד עם זאת התאימו את השיטה לצרכיהם. כך התפתחו דרכים שונות להוראת השיטה. פילאטיס פיתח תרגילי קרקע ועיצב פרטי ציוד שהותאמו במיוחד לטיפול בפציעות או בעיות יציבה של תלמידיו. העתקים של מכשירים אלו נמצאים בשימוש עד היום. השיטה אינה אוסף של תרגילים שקובצו יחד באופן מקרי, אלא מערכת שלמה ושיטתית לעיצוב הגוף. התרגילים משלימים זה את זה, שואפים להשיב לגוף את שיווי המשקל, תוך שימת דגש על כל חלק בגוף.

סטודיו יערה - פילאטיס מכשירים     סוקולוב 34 בניין שופינג רמת השרון      טל: 050.6938096   yaarakantz@gmail.com


Photo by Hilit Kadouri Created by Imago-design